Möblering i Coronatider


Ett år av pandemi och restriktioner från regering och folkhälsomyndighet har gått. Även fast faran kanske blåses över om något tag kommer vi leva med en ny typ av möblering till dess Coronaviruset, och dess eventuella mutationer, utrotats.

Det är rimligt att anta att den sociala distanseringen är något vi kommer få leva med i framtiden. Man kanske inte längre vill trängas med andra sällskap när man äter ute. Så vad gör då en luttrad restaurangägare som redan fyllt sin temporära uteservering till brädden när kylan slår till?

Skyddsvägg i plexiglas och aluminium.

Ett inbjudande sätt kan vara att använda avdelare mellan de olika sällskapen. Vi har väl alla vant oss vid sterila plexiglasskivor (ofta hängandes i snören från taket) vid kassor och andra kontaktpunkter i den offentliga miljön.

En avdelare behöver inte på något sätt vara tråkig, utan den kan tvärtom vara estetiskt tilltalande. En skiljevägg med transparent plexiglas kan höja restauranginteriören och samtidigt ge en ombonad känsla av(om än tillfällig) säkerhet.

En mobil skyddsvägg i plexiglas hindrar inte snabb ommöblering på samma sätt som fasta installationer. Med en enkel manöver flyttas den enkelt i lokalen. Väl på plats fixerar låsmekanismen på hjulen konstruktionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s