Möblera en restaurangsoffa

En restaurangsoffa, eller modulsoffa för restauranger som de också kallas, är en praktisk och enkel möbleringslösning.

Man kan utan vidare täcka tråkiga väggpartier och skapa en spännande miljö där urvalet av beklädnadsmaterial i stort är obegränsat. På den negativa sidan är såklart att en soffa är svår att flytta. Därigenom blir möbleringen kanske lite väl statisk.

Sen var det det här med borden… En soffa som placeras utmed en vägg har oftast samma mått som väggen. Låt oss säga att 10 meter vägg skall fyllas med lika många meter soffa. 10 meter delat med rekommenderad bredd per sittplats(60 cm) ger i teorin nästan 17 sittplatser. Men hur många får egentligen plats i soffan?undefined

Av praktiska orsaker används tvåor och fyror. Att möblera med bara tvåor ger en flexibilitet att dra ihop till fyror och sexor, men sett till antalet platser är enbart fyror att föredra. Men som varje café- och restaurangägare vet: kommer det en ”pinne” blir det tre döda platser runt en fyra. Alltså är förmodligen en kombination av tvåor och fyror att föredra.

Ibland vill man ta ut svängarna i soffmöbleringen. Inte sällan planeras lokaler av inredare som sätter form före praktisk användning. Soffgruppen nedan skulle kunna ha plats för minst åtta ätande gäster. Men med ett geometriskt missfoster till bord kan knappt tre personer få plats med sina tallrikar.

Ibland sätts form före funktion.

Soffa på ben eller sockel?

Här gäller två olika skolor, och båda har rätt på sitt sätt. Den första skolan menar att en täckande sockel är bäst, det är lättare att göra rent kring soffmodulen. Den andra skolan menar att skräp och damm i alla fall hamnar under soffan, alltså bättre med ben som möjliggör (daglig) rengöring under soffan.undefined

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s