Placering av ett fyrkantigt restaurangbord

Hur optimerar man sin lokal för maximalt antal sittplatser utan att det känns trångt och bökigt? Givetvis varierar möbleringsmöjligheterna rejält mellan ett ”hål i väggen”, food-courts och traditionella restauranger och caféer. På ett litet pittoreskt gatucafé kan man stå ut med viss trängsel medans förväntningarna på (viss) avskildhet och komfort är betydligt högre på ett ställe där man kanske äter en trerätters middag.

55 cm mellan bordens kortsidor,nockarna, är att rekommendera. Då kan en person med normal kroppsbyggnad enkelt ta sig mellan borden. 

60 cm i utrymme för att obehindrat kunna resa sig är tumregeln.

Man behöver cirka 60 cm ”spelrum” från bordets ytterkant för att kunna skjuta ut stolen och resa sig. Ett normalt restaurangbord med bredden 70 cm behöver alltså 60cm+70(bordskivans bredd)cm+60cm=190 cm i utrymme för att kännas komfortabelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s