Bordsben eller bordsstativ?

Svaret på den frågan är bordsstativ alla dagar i veckan. Det finns kanske vissa estetiska skäl att ha ben i bordets ytterkanter, men kom ihåg att de är skrymmande, platsbegränsande och obekväma när man drar om borden. Stolarna blir plötsligt flaskhalsen vid all möblering.

Det är dessutom lättare att håla rent kring ett centrerat stativ.

De flesta stativ för professionell användning har i dag reglerbara tassar under fötterna. Som regel kan dessa justeras ±1,5 cm i höjdled.

När man köper sina restaurangmöbler från en etablerad handlare finns det knappast risk för underdimensionerade bordsstativ som tippar(upplys alltid om skivans storlek om du enbart söker stativ), men köper man på eftermarknaden bör man vara observant på detta.

Tipprisken blir större ju högre upp från golvet bordsskivan sitter varför man strävar efter en låg tyngdpunkt på stativet. Lite enkelt kan man säga att man skickar ner vikt i stativet. Därför måste ett lättare stativ kompensera för sin låga vikt med en större yta på foten relativt till bordskivan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s