Restaurangbord för sex personer

Om varje plats kräver 60 cm så kan man frångå den regeln med ett bord för 6 personer. 160 cm är fullt tillräckligt. Dessutom behöver man inte krångla med förlängda bordsstativ då de flesta klarar att bära upp en skiva på 160 cm utan ökad risk för tippning.
Dock kan en 160’s bordsskiva med bredden 70 cm se lite väl långsmalt ut i matsalen, varför det är önskvärt att åtminstone ha en bredd på 80 cm.

Alltså, det blir aningen trängre längs en fyrkantig ”sexa”. Håll därför koll på stolarnas yttermått(tänk: om jag ställer stolen i en kartong; vilket innermått måste kartongen ha?). Lite vräkigare karmstolar kan med lätthet nå upp i 50-55 cm i bredd, och då blir bordet helt enkelt för kort för att kunna sitta normalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s