Restaurangbord för två personer

En så kallad tvåa har av någon anledning getts standardmåttet 70×70 cm om det handlar om fyrkantiga bord eller 60 cm i diameter om det handlar om runda bord.

tvåor

Måttet 70×70 cm är bra om man indelat sin restaurang eller café i moduler om två personer. Bordet i sig kan om behov finnes också dukas upp till fler än två personer. Men om man har en verksamhet som ofta handlar om att dra om borden efter större sällskap blir den sammantagna längden på två 70-bord 140 cm. Säkert mer bekvämt för det sittande sällskapet, men ytterligare 20 cm död plats i restaurangen. Tio sammanslagna 70-bord stjäl helt enkelt en meter extra yta i matsalen.

Höjd_bord_sittdyna

Vad gäller höjden så är standarden för alla matsalsbord runt 72 cm, men även aningen högre varianter förekommer. Det skall finnas fri höjd på minst 30 cm från stolsdynan till bordsskivans underkant för att få maximal sittkomfort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s